Denník N

Penta bez Haščáka? On sám sa na to chystal dlhšie. Kompetencie presúval na kolegov už pred zadržaním

Za ostatných pár rokov z piatich pôvodných partnerov Penty v jej vedení zostali iba Marek Dospiva a Ian Child. Jaroslav Haščák sa z vedenia stiahol po kauze Gorila a Eduard Maták a Jozef Oravkin už podnikajú samostatne Reprofoto - www.pentainvestments.com
Za ostatných pár rokov z piatich pôvodných partnerov Penty v jej vedení zostali iba Marek Dospiva a Ian Child. Jaroslav Haščák sa z vedenia stiahol po kauze Gorila a Eduard Maták a Jozef Oravkin už podnikajú samostatne Reprofoto – www.pentainvestments.com
  • Pozíciu na čele Penty preberá po Haščákovi Brit Iain Child, pretože do skupiny prišiel až po ére jej problematických začiatkov.
  • Haščák si ústup pripravoval dávnejšie.
  • Penta zdôrazňuje, že „nikdy nebola skupinou jedného muža“.
  • Jej povesť pošramotila nielen Gorila, ale už na začiatku vytunelovaný VÚB Kupón, podozrivo výhodný nákup akcií VSŽ a neskôr zasa vzťahy Haščáka s Kočnerom.
  • Kto je kto v Pente: na piatich partnerských pozíciách sa už vystriedali ôsmi.
  • Penta sa z príležitostných obchodov presunula k strategickým investíciám, v zdravotníctve, realitách, bankách, stávkovom biznise a médiách chce zostať natrvalo.

Firmy skupiny Penta zamestnávajú od Nemecka až po Rumunsko 46-tisíc ľudí, ich celkové tržby siahajú k siedmim miliardám eur a aktuálne má realitná divízia skupiny vo výstavbe jeden a pol tisíca bytov.

Teraz už však tento kolos nemá

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Jaroslav Haščák

Ekonomika

Teraz najčítanejšie