Denník N

Ako chrániť svojich zamestnancov a zákazníkov v období pandémie?

Bezkontaktný terminál s termokamerou LifeTEC RT 800C
Bezkontaktný terminál s termokamerou LifeTEC RT 800C

„To, čo každý inštinktívne potrebuje cítiť, je pocit bezpečia. Ako ho ale dosiahnuť, keď potenciálny nepriateľ je neviditeľný? Kľúčom k úspechu je zjednodušiť  prevenciu.“ hovorí Ladislav Šmárik, majiteľ spoločnosti SORTEC EUROPE s.r.o., ktorá na trh prináša riešenie – bezkontaktný prístupový terminál s termokamerou na meranie telesnej teploty, s kontrolou nosenia rúška a automatickým dávkovačom dezinfekcie.

Súčasná pandemická situácia a aktuálne nariadenia vlády SR vyžadujú od majiteľov prevádzok zabezpečiť, aby návštevníci či zákazníci a obsluhujúci personál  prevádzok mali prekryté horné aj dolné dýchacie cesty rúškom, šatkou, alebo iným spôsobom. Povinné je pri vstupe do interiérov použiť dezinfekciu. Jedným z príznakov COVID-19 a iných vírusových ochorení je zvýšená teplota, a preto sa odporúča u zamestnancov aj návštevníkov kontrolovať tiež tento marker.

Terminál umožňuje bezobsluhové meranie teploty v každej prevádzke

Aby ste vo svojej prevádzke zabezpečili dodržiavanie všetkých potrebných opatrení naraz, musíte mať vždy pri vstupe aspoň jedného zamestnanca, aby dozeral na nosenie rúška, používanie dezinfekcie a meral teplotu ( väčšinou bezkontaktnou teplomernou ručnou pištoľou ). To však vyžaduje blízky kontakt a teda aj vysoké riziko prenosu nákazy medzi zamestnancom a meranou osobou. Navyše, pracovná náplň tejto osoby musí byť zvyčajne výhradne zameraná na túto neefektívnu monotónnu činnosť. Bezkontaktný terminál s termokamerou  LifeTEC RT 800C je optimalizované a dobre vyskúšané  riešenie, vďaka ktorému sa výrazne racionalizuje ochrana metódami merania teploty, kontroly rúška a vydávania dezinfekcie.

Displej s vizuálom bežného tabletu prekvapí funkcionalitou

8“ palcový displej s detekciou rúška a termokamerou, so zabudovaným rozhraním WIFI, LAN,  USB, ktorý pripomína bežný tablet, je dostupný vo variante samostatného tabletu alebo variante osadenia na homologizovaný stojan, voliteľne  dodávaný spolu s bezdotykovým automatickým dávkovačom dezinfekcie.

Po zmeraní teploty nasleduje hlasová signalizácia lokalizovaná do slovenského jazyka (s možnosťou zmeny na iný svetový jazyk), ktorá ohlási zmeranú telesnú teplotu a upozorní na nosenie rúška. Ak je teplota abnormálna, zariadenie je pripravené na to upozorniť niekoľkými spôsobmi: zvukovým signálom, červeným „blikaním“ na obrazovke, zaslaním e-mailu s upozornením zodpovednej osobe/ odoslaním iného alarm signálu pre ďalšie spracovanie. Podľa konkrétnej preferencie je možné využiť iba jednotlivé spôsoby upozornenia, alebo všetky naraz. Vďaka identifikácii markera zvýšenej teploty tak máte možnosť zamedziť vstup takejto osoby do interiéru a to nie len teraz počas pandémie, ale aj kedykoľvek počas roka (chrípkové obdobie a pod…).

Technické laboratórium spoločnosti SORTEC EUROPE, ktoré software terminálu posledné mesiace neustále zdokonaľovalo však poukazuje aj na jeho ďalšiu využiteľnosť. Okrem toho, že kompletne zastane prácu zamestnanca pri vchode do prevádzky, je možné ho využívať aj ako plnohodnotný dochádzkový systém, s možnosťou otvárania dverí alebo turniketu. K dispozícii je tiež zabudovaná čítačka prístupových kariet, serverové riešenia a na požiadanie i aktivácia detekcie tváre. Mód „šetrič obrazovky“ počas nečinnosti  je možné využiť na zdieľanie aktuálnych správ a upozornení,  privítanie zákazníka, či na marketingové účely.

Príklad využitia módu šetriča obrazovky

Terminál LifeTEC RT 800C je okamžite k dispozícii skladom, vizuál a funkcionalitu je možné si pozrieť a otestovať na novej prevádzke SORTEC EUROPE, s.r.o. v Bratislave na Betliarskej ulici 19.

Bližšie informácie nájdete na  e-shope SORTEC. V prípade otázok a nejasností môžete kontaktovať oddelenie predaja na adrese [email protected], alebo na telefónnych číslach 02/68204041,  02/68204068.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie