Denník N

Božie mlyny sa už roztočili aj v samospráve. V kauze zberných dvorov z čias ministrovania Nagya a Žigu obvinili starostu

Krásnohorské Podhradie. Foto – TASR
Krásnohorské Podhradie. Foto – TASR

Vyšetrovatelia NAKA majú fantáziu pri pomenúvaní káuz, v ktorých stíhajú podvodníkov. Ich Božie mlyny sa už točia aj na komunálnej úrovni.

Niekto kedysi povedal, že na východe nič nie je. A tam, kde nič nie je, nemôže byť vraj ani korupcia. Na východe je všeličo pekné a zaujímavé a je tam, tak ako aj inde na Slovensku, takisto korupcia. Poslankyňa Krásnohorského Podhradia Katarína Prékopová sa rozhodla na ňu poukázať. Prenajala si reklamnú plochu a v dedine na ňu vyvesila baner. A ten istý text (v slovensko-maďarskej verzii) dostali do schránok aj obyvatelia obce.

Baner v Krásnohorskom Podhradí. Foto – súkromný archív

Na baneri vymenovala okruh osôb, ktoré si z nenávratného príspevku ministerstva životného prostredia vo výške takmer 625-tisíc eur na zberný dvor ukrojili svoj podiel. Podľa baneru tam patrí osoba z firmy EURO-recykling, ktorá vyberala dodávateľa stavby. K profitu sa dostala aj osoba z firmy VAMAX-X, ktorá zberný dvor stavala. Medzi profitujúcich poslankyňa zaradila aj starostu obce Petra Bolla, osobu z ministerstva životného prostredia a človeka, ktorý biznis sprostredkoval.

Obec zmluvu s ministerstvom životného prostredia podpísala v roku 2013. Poslankyňa si myslí, že zodpovedný je starosta, keďže vystupoval a rozhodoval ako štatutár. „Ak aj nejaká iná firma EURO-recykling riadila verejné obstarávanie, tak aj túto firmu vyberal starosta Peter Bollo. Všetko bez toho, aby to riešil s vtedajším poslaneckým zborom. Všetko podpisoval on.“

Na ďalšom baneri, ktorý

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Peter Žiga

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie