Denník N

Košičan vládne stredoeurópskym e-shopom s fitnes potrebami, cez koronu vystrelil na 40-miliónové tržby

Majiteľ GymBeam Dalibor Cicman. Foto - GymBeam
Majiteľ GymBeam Dalibor Cicman. Foto – GymBeam

Košičan Dalibor Cicman vyrástol so svojou firmou GymBeam v elektronickom predaji športových výživových doplnkov, pomôcok na cvičenie a fitnes oblečenia veľmi rýchlo. V tomto odbore začal podnikať len pred siedmimi rokmi. Z Košíc ovládol nielen domáci slovenský trh, ale jeho GymBeam sa stal vôbec najväčším stredoeurópskym e-shopom s fitnes potrebami.

Ešte viac sa jeho biznis rozšíril za ostatný rok koronakrízy.

Aj GymBeam je jedným z príkladov, ako výrazne mohli e-shopy zúročiť ťažké obdobie s karanténami. Komplikáciou však boli zavreté fitnes centrá, v ktorých ľudia predovšetkým využívajú jeho sortiment.

Napriek tomu majiteľ GymBeamu vyčísľuje, že za minulý rok sa celkové tržby jeho firmy medziročne zdvihli z predvlaňajších 20 až na 40 miliónov eur. Vlani tiež prijali do košickej centrály a tamojších skladov takmer stovku nových zamestnancov. Dnes pre GymBeam pracuje už 230 ľudí. Firma denne expeduje zákazníkom od Nemecka až po Srbsko zhruba päťtisíc zásielok.

Denník E s košickým majiteľom hovoril nielen o tom, ako sa dostal hore a ako zvládol taký prudký vlaňajší rast, ale aj o ďalších expanzných plánoch.

Čo ho dostalo hore

GymBeam dokázal vlani rásť aj napriek

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Obchod

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie