Denník N

Je čas zvýšiť pomoc firmám a ľuďom? Odpovedajú Heger, Remišová, Kremský, Mikloš, Viskupič a ďalší

Už takmer mesiac máme na Slovensku pre silnú druhú vlnu pandémie lockdown. Viaceré prevádzky a služby sú z rozhodnutia vlády v reakcii na covid-19 zatvorené. Politikov, ekonómov a zástupcov zamestnávateľov sme sa opýtali, či by vláda mala zvýšiť podnikom a jednotlivcom pomoc a ak áno, akú.

Ekonómovia, politici a podnikatelia odpovedali na otázku „Vzhľadom na silnú druhú vlnu pandémie je podľa vás čas na zvýšenie pomoci firmám a ľuďom?“

Odpovedajú vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí), minister financií Eduard Heger (OĽaNO), exminister financií Ivan Mikloš, šéf hospodárskeho výboru Peter Kremský (OĽaNO), šéf finančného výboru Marián Viskupič (SaS), hlavný ekonóm Za ľudí Tomáš Meravý, šéf INEKO Peter Goliaš, analytik INESS Martin Vlachynský, Národná banka Slovenska a zástupcovia zamestnávateľov Rastislav Machunka a Alexander Beljajev.

Stručne zhrnutie odpovedí: Väčšina oslovených si myslí, že pomoc treba aspoň v niektorých častiach rozšíriť alebo zväčšiť. Významnejšou výnimkou je len minister financií Heger. Ten argumentuje, že druhá vlna je slabšia a čísla zatiaľ hovoria, že aktuálne výška pomoci je dostatočná.

Tu sú celé odpovede:

Veronika Remišová,
ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu (Za ľudí)

Už pri druhej vlne sme zvyšovali pomoc o 50 % a pridali sme ďalšiu schému pomoci, táto podpora je naďalej k dispozícii. To je podpora najmä na udržanie pracovných miest, ale keďže

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie