Denník N

Doležal opravil chybu v Sulíkovom kilečku, aby sa mohli naplno posielať pokuty za jazdu bez známky

Minister hospodárstva Richard Sulík a minister dopravy Andrej Doležal. Foto - TASR
Minister hospodárstva Richard Sulík a minister dopravy Andrej Doležal. Foto – TASR

Vláda schválila opravu kilečka ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), keď odobrila novelu zákona o diaľničnej známke. Podľa nej by úrady mali mať čas na definitívne vyrubenie pokuty za jazdu po diaľnici bez známky najviac tri roky od problémovej jazdy alebo dva roky od momentu, keď sa o nej dozvedeli. Začať konať by o nej mali do 60 dní.

Novelu ešte musí potvrdiť parlament, mal by o nej rokovať v zrýchlenom režime. Zmena by po schválení v parlamente mohla začať platiť v apríli alebo máji.

Sulíkov tím pred niekoľkými mesiacmi v kilečku skrátil lehotu na ukladanie pokút v takzvanom automatickom režime za jazdu po diaľnici bez známky. Urobil to však až tak, že môže byť problematické termíny stíhať. Šesťdesiatdňová lehota sa v kilečku totiž uviedla aj ako lehota na ukončenie celého konania až po právoplatnosť pokuty.

„V 99 percentách sa to nedá stihnúť,“ povedal Denníku N minister dopravy Andrej Doležal (Sme rodina).

„V kilečku bolo veľa bodov, zrejme to naozaj uniklo v rámci toho procesu,“ priznal ešte vlani štátny tajomník ministerstva hospodárstva Karol Galek.

Na problém upozornil minister dopravy Doležal vlani v lete a vláde predložil svoj návrh na opravu. Následne ho stiahol po dohode, že Sulík opravu zabezpečí sám.

Čo sa stalo:

Dnes na dennike.sk

Andrej Doležal

Diaľničné známky

Richard Sulík

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie