Denník N

Hossove mraziarne prežili zavretie reštaurácií a požiar, zostali im však prázdne sklady a pokračujúca korona

Marián Hossa je už dnes v úlohe podnikateľa a investora. Foto - TASR
Marián Hossa je už dnes v úlohe podnikateľa a investora. Foto – TASR

Popradské mraziarne Ho&Pe Family bývalého úspešného hokejistu Mariána Hossu vlani na jar hlásili, že zatváranie reštaurácií ich môže dostať na hranu prežitia. Štyri pätiny potravín vtedy dodávali pre gastrozariadenia. Napokon to však firma prežila a po lete oznamovala, že naďalej pokračuje aj so všetkými svojimi 180 zamestnancami.

Od konca jesene sú však reštaurácie, hotely i bufety znova obmedzené. Hokejistove mraziarne cez Vianoce navyše zasiahol požiar.

Ako sa s tým firma vyrovnáva a čo by pre ňu znamenalo odstavenie priemyslu? Denník E o tom pohovoril s jej riaditeľom Jurajom Sopkom, ktorý kedysi viedol severoslovenskú sieť čerpacích staníc Oktan či bratislavského predajcu áut Boat.

Ako vás zasiahla druhá vlna pandémie? Je ňou firma zasa existenčne ohrozená tak ako na jar, keďže sa orientujete hlavne na dodávky potravín pre už dlho uzavreté gastrozariadenia?

Prvá vlna trvala len dva mesiace. Navyše, keď sa potom v lete ekonomika zasa otvorila, naše tržby boli počas neho úplne štandardné. Výpadky tržieb boli teda v prvej vlne veľké, ale krátke. Viac to vtedy bolo o prvotnej emócii. Vyľakali sme sa neznámeho, a preto sme sa na jar báli o budúcnosť firmy.

Teraz máme

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Rozhovory

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie