Denník N

Apple dal cenu Apka dňa slovenskej EcoHero. Na zábavu je dobrá

Zdroj - EcoHero
Zdroj – EcoHero
  • Každý deň vyberá Apple jednu aplikáciu, ktorá získa titul Apka dňa. V utorok si kalifornský techgigant všimol aplikáciu EcoHero, za ktorou stoja slovenskí vývojári.
  • Je to najmä ocenenie ich dizajnérskych a vývojových zručností. Reálny prínos ekoaplikácií je diskutabilný.
  • EcoHero je zatiaľ dostupný pre zariadenia od Applu, tento rok vznikne aj androidová adaptácia.

Aplikácia EcoHero na zapisovanie osobných ekohrdinských činov je vizuálne svieža, používateľsky zrozumiteľná a intuitívna. Zaplatíte za ňu len sledovaním reklamy (ak si nekúpite aj mesačné členské).

Podľa informácie v App Store by mala byť dostupná aj v slovenčine, no nám sa nastavenie jazyka po vytvorení konta nájsť nepodarilo (preto sú ukážky v článku v angličtine).

S aplikáciou sa dá každý deň zabaviť zopár minút a zástanci zdravého životného štýlu si ju v mobile nechajú nainštalovanú, či už ju budú používať, alebo nie.

Vyvinuli ju slovenskí tvorcovia Peter NemečkayMartin Mikláš. Inšpirovali sa kontroverzným dokumentárnym filmom Cowspiracy z roku 2014.

V ňom sa tvrdilo, že až 51 percent emisií skleníkových plynov je spôsobených produkciou mäsa. Ukázalo sa však, že šlo o zavádzajúce tvrdenie a samotní tvorcovia filmu po tlaku vedcov priznali, že je to len 18 percent.

EcoHero má vďaka zviditeľneniu cez App Store šancu

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Klimatická kríza

Ochrana prírody

Odpad

Životné prostredie

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie