Denník N

Zasiahnutí koronou: Ozvučoval veľké televízne šou a festivaly, dnes pracuje jedenásť hodín denne na stavbe

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

V decembri 2019 na Slovensku Tibor Krištof dokúpil konečne ďalšie veľké technické vybavenie na zabezpečovanie kultúrnych podujatí. V decembri 2019 v čínskom meste Wu-Chan identifikovali nebezpečný vírus, ktorý o chvíľu zasiahol celý svet.

Už počas vysokej školy začal Tibor Krištof pracovať pri ozvučovaní podujatí a bol aj pri zrode najväčších televíznych šou, ako napríklad Česko-Slovensko má talent či X-factor. Našiel si prácu, ktorú si zamiloval. A tak z vysokej školy odišiel. Neskôr si založil vlastnú firmu, postupne nakupoval techniku, dával prácu mnohým ďalším ľuďom a okrem všetkých slovenských festivalov prešiel napríklad aj Európu s turné Enriqueho Iglesiasa.

Dnes pracuje jedenásť hodín denne na stavbe, aj keď vie, že z toho firmu nezachráni. Je rád, že aspoň neprepadol zúfalstvu či alkoholu ako mnoho ľudí v tejto dobe. Spolu s manželkou na rodičovskom príspevku a malým synom sa snažia zvládnuť situáciu.

Vyrozprávajte svoj príbeh

Pandémia poznačila mnohých ľudí aj ekonomicky. Vyrozprávaním príbehov môžeme dobu aj seba navzájom lepšie pochopiť. Po článkoch Denníka N a Denníka E ministerstvo práce už viackrát zmenilo podmienky pomoci v prospech žiadateľov. Napíšte nám na [email protected]

Splácať treba ďalej

„Každé získané euro som vrazil naspäť do kvalitnej zvukovej techniky. Nepotreboval som drahé auto, ešte donedávna som jazdil na starej škodovke a aj to posledné auto som si kúpil jazdené,“ spomína na časy, keď kultúra ešte žila.

V decembri 2019 sa rozhodol objem techniky zdvojnásobiť a priamo od nemeckého dodávateľa nakúpil na lízingové splátky ďalšiu špičkovú výbavu. „Pripravoval som sa na sezónu. Tá neprišla a odvtedy sa trápim.“ Dodávateľ odmietal zníženie splátok,

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Zasiahnutí koronou

Pandémia poznačila mnohých ľudí aj ekonomicky. Celý život pracovali či podnikali, dnes sú na pokraji krachu a chudoby. Podmienky pomoci štátu sú zbytočne komplikované a pomoc neraz neefektívna.

Po článkoch Denníka N a Denník E ministerstvo práce už  viackrát zmenilo podmienky pomoci v prospech žiadateľov. S našimi odborníkmi sme pripravení vám poradiť. Napíšte nám na: [email protected].

Prehľad iniciatív, ktoré pomáhajú počas pandémie, nájdete tu.

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie