Denník N

Kto bol Kellner: najbohatší Čechoslovák, ktorý sa ostatným utrhol vďaka ziskom z akcií Českej pojišťovny a Gazpromu

Foto - PPF
Foto – PPF

Český miliardár Petr Kellner zomrel pri páde vrtuľníka na Aljaške. Zo šiestich ľudí na jeho palube prežil len jeden, ktorý je vo vážnom stave.

Kellner bol najbohatší Čech, ktorého majetok odhadol časopis Forbes vo vlaňajšom rebríčku na 11 miliárd eur. Aj na Slovensku patril medzi najvýznamnejších podnikateľov.

Nešťastie sa stalo v sobotu v oblasti ľadovca Knik. Vrtuľník podľa agentúry AP prepravoval hostí z horskej chaty Tordrillo Mountain Lodge na lyžovačku. Dôvody havárie podľa AP nie sú známe. Na mieste zomreli traja Američania vrátane pilota. Piatou obeťou je Benjamin Larochaix, ktorý žil v Česku.

„Kým jeho pracovný život bol naplno v znamení neuveriteľnej pracovitosti a kreativity, jeho súkromný život patril jeho rodine a deťom. Pohreb preto prebehne v úzkom rodinnom kruhu. Prosíme všetkých, najmä médiá, aby v tejto ťažkej chvíli rešpektovali súkromie rodiny pána Petra Kellnera,“ uviedla pre agentúru ČTK hovorkyňa PPF Jitka Tkadlecová.

Pre biznis bude teraz dôležité, ako Kellnerova smrť ovplyvní správanie celého impéria. Jeden z pravdepodobných scenárov je, že PPF naberie podobný kurz ako Agrofert Andreja Babiša po jeho odchode do politiky. V rukách manažérov Agrofert žiadnym zhoršením výsledkov netrpí, no bez dravého vlastníka sa spomalilo skupovanie nových firiem.

Nedávno kúpil Markízu

PPF vlastní

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Ekonomika, Slovensko, Svet

Teraz najčítanejšie