Denník N

Z médií odišiel ďalší vplyvný muž. Aj s podozrením, že ich predaj iba finguje, aby sa zbavil dlhov

Daniel Kratky. Foto - Kratky Global
Daniel Kratky. Foto – Kratky Global

Pred pár rokmi boli médiá obľúbeným cieľom vplyvnejších mužov domáceho biznisu. Pôvodní vlastníci z domácej aj západnej mediálnej branže ich po poklesoch tržieb opúšťali a predávali za krízové ceny.

Viacerých veľkých slovenských biznismenov predstava vlastného média lákala aj tým, že zvyšovala ich prestíž u obchodných partnerov a politikov.

Postupne sa však na médiá vo svojich portfóliách ich noví vlastníci začali skôr sťažovať, lebo ich stoja priveľa peňazí a sú za ich ovládnutie aj kritizovaní. A niektorí ich preto aj opúšťajú.

Najnovším príkladom je východoslovenský právnik a biznismen Daniel Krátký, ktorý má dnes gro podnikania v poľnohospodárstve. Po vyše šiestich rokoch v lete minulého roku predal svoj košický mediálny dom košice:dnes, do ktorého patrí viacero regionálnych médií od tlačených novín cez rádio až po televíziu.

Médiá opustil Krátký aj s podozreniami niekoľkých ich bývalých novinárov, že predaj iba fingoval, aby sa mohol zbaviť dlhov voči nim.

Napomáha tomu aj fakt, že meno nového vlastníka jeho bývalého mediálneho domu nie je známe a firmu vedie stále človek blízky Krátkemu.

Bývalí novinári si voči tejto firme nárokujú za dodané články nezaplatené odmeny z posledných troch mesiacov minulého roku.

V posledných rokoch sa Krátký síce pri skupovaní množstva fariem správal štandardne, ale v 90. rokoch sa zúčastnil na viacerých ostrých súbojoch o podniky ako Slovglass, Chemko, Novoker či nebankovku Drukos.

Súčasťou sporov boli aj pokusy o nepriateľské prevzatie, súperiace strany na seba prostredníctvom právnikov vyťahovali sporné pohľadávky či mediálne a bilbordové kampane znevažujúce oponentov. S ostrejšími praktikami má teda Krátký v biznise nemalé skúsenosti.

O jeho odchode z médií a o sklamaní ich bývalých novinárov z nevyplatenia odmien informoval ako prvý minulý týždeň denník Korzár. Odpovede mal len od Krátkeho právnikov. Pre Denník E sa k všetkému vyjadril už aj samotný Krátký.

Podozrenia o fingovanom predaji mediálneho domu odmietol s tým, že už v lete ho naozaj predal, a podľa neho sú sporné aj finančné nároky bývalých novinárov.

Prečo odchádza z médií

Krátký do médií vstupoval

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Košice

Médiá

Ekonomika

Teraz najčítanejšie