Denník N

Štvrtinu českého Budvaru predáva od strednej Európy až po Irak Pezinčan. Po tom, čo reštartoval slovenskú dcéru pivovaru

Ivan Schwarz. Foto - Budvar
Ivan Schwarz. Foto – Budvar

Má na starosti predaj svetoznámeho českého piva do vyše dvadsiatich štátov. Začiatkom tohto roka, rok a pol po tom, čo prevzal manažovanie slovenskej dcéry Budějovického Budvaru, sa stal aj jeho regionálnym riaditeľom pre juhovýchodnú Európu, Blízky východ a Afriku.

Pezinčan Ivan Schwarz s Denníkom E hovoril nielen o tom, ako sa dostal k tejto manažérskej pozícii, ale aj o tom, ako sa pivo predáva na takomto širokom teritóriu a vďaka čomu Budvar vlani mierne rástol aj napriek koronakríze.

Zmenila koronakríza biznis s pivom? Zasiahla ho iba negatívne cez vynútené zavretie krčiem a reštaurácií, alebo priniesla aj nové príležitosti?

Spotreba sa presunula z pubov a reštaurácií do obývačiek. Predpokladám však, že s ústupom pandémie a s uvoľňovaním opatrení sa situácia dostane do stavu pred pandémiou. Stretnúť sa s kamarátmi v pube má aj spoločenský rozmer a ten sa ťažko nahradí.

Ako sa pandémia prejavila na návykoch pivárov?

Cítime

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Gastro a jedlo

Koronavírus

    Ekonomika

    Teraz najčítanejšie