Bratislava o čokoládovne nepríde. Nadnárodný vlastník ich perspektívu potvrdzuje veľkou investíciou
O pivovar Stein, mäsokombinát Kabát či lisovňu olejov Palma Bratislava už dávnejšie prišla, no bývalé čokoládovne Figaro, ktoré dnes nesú názov svojho globálneho vlastníka koncernu Mondelez naďalej ukazujú, že majú dlhodobejšiu budúcnosť.
Vyše 120-ročná fabrika už predvlani odrážala skoršie dohady, že koncern s ňou možno skončí a jej výroby presunie inam, tým, že za sedem miliónov eur rozbehla novú výrobu praliniek pod globálnou značkou matky Milka. Teraz však fabrika chystá ešte zásadnejšiu investíciu.
Slovenským povoľujúcim úradom predložili čokoládovne nový projekt na rozsiahlu modernizáciu a rozšírenie svojej výroby čokoládových hmôt, ktorá je kostrou celej jej produkcie.
Prečo je to dôležité:
- Vlastné základné čokoládové hmoty z kakaových bôbov si
Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.