Denník N

Ďalšie médiá nepredáme, sme s nimi spokojní. Čísla majú dobré a reči o zasahovaní sú len fámy, hovorí partner Penty

Partner Penty Marián Slivovič. Foto - Penta
Partner Penty Marián Slivovič. Foto – Penta

Po siedmich rokoch od vstupu do médií investičná skupina Penta opúšťa prvé vydavateľstvo. Svoj 40-percentný podiel vo vydavateľstve denníka SME Petit Press predáva fondu Media Development Investment Fund, ktorý vznikol s podporou miliardára Georgea Sorosa, a v menšej miere aj manažérom vydavateľstva na čele s Alexejom Fulmekom.

S novým partnerom Penty Mariánom Slivovičom, ktorý v nej riadi práve médiá, sme hovorili o tom, či sa skupina Penta bude z médií ďalej sťahovať, a ako v nich hodnotí svoje doterajšie pôsobenie. Pôvodne sa k daným témam vyjadrovať nechcel, napokon však na otázky v telefonickom rozhovore odpovedal.

Je predaj 40-percentného podielu vo vydavateľstve Petit Press aj začiatkom úplného stiahnutia Penty z médií? Budete sa snažiť predať aj ďalšie svoje médiá – slovenské vydavateľstvo News and Media Holding a české Vltava Labe Media?

Všetko, čo k tomu chcem povedať ja sám a skupina, sme do médií už povedali v tlačovej správe. Transakcia prebehla a viac informácií k tomu nechceme uvádzať, lebo za tým nevidíme nejakú hodnotu navyše. No rozhodne môžem povedať, že určite z médií neodchádzame. Chceme v nich zostať a ďalej v nich pôsobiť. O médiách a o tom, ako ich vidíme, sa niekedy inokedy môžeme porozprávať aj viac, ale rozhodne to teraz nechcem spájať s touto aktuálnou transakciou.

Predsa len, nie je predaj Petit Press aj vyústením nedávnych korupčných obvinení bývalého lídra Penty Jaroslava Haščáka, ktorý sa po nich stiahol aj z čela vedenia Penty? Veď práve on bol v skupine asi hlavným iniciátorom vstupu do médií.

Transakcia s obvinením Jaroslava Haščáka nijako nesúvisí. Aj dlhoročný líder Petit Press Alexej Fulmek teraz sám potvrdil, že rokovania, a to veľmi detailné rokovania o tejto transakcii začali už minulý rok na jar. Sám som sa na nich zúčastnil.

Pravdou však je, že médiá chcel nakupovať spomedzi spoluvlastníkov Penty hlavne Haščák.

On s tou ideou prišiel, ale

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Médiá

Rozhovory

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie