Denník N

Terasy sa začali otvárať, majitelia riešia testovanie

Budeme ešte aj na jeseň sedieť na terasách? A budeme nosiť respirátory?
Budeme ešte aj na jeseň sedieť na terasách? A budeme nosiť respirátory?

Hneď ako politici oznámili, že v pondelok budú môcť reštaurácie pootvárať svoje terasy, začali si ľudia robiť rezervácie. Tak to aspoň bolo v reštaurácii Brasserie La Marine v bratislavskom nákupnom centre Eurovea.

Rezervácie však zákazníkom nepotvrdzovali úplne bez komplikácií. Neexistovala totiž vyhláška úradu verejného zdravotníctva, ktorá by upravila fungovanie reštaurácií. S ňou chýbali podrobnosti o tom, koľko ľudí môže sedieť za jedným stolom.

Pripomeňme, že keď sa minulý rok v máji otvárali terasy, mohli pri jednom stole sedieť najviac dvaja alebo rodina s deťmi.

Neistota do poslednej chvíle

Skupinkám nad 6 osôb preto z Brasserie La Marine odpisovali, že miesto pre nich držia, ale nevedia garantovať, že budú sedieť všetci spolu, opisuje majiteľ prevádzky Ján Vlčko, ktorému sa do reštaurácie nahlásili aj skupiny 18 až 24 osôb.

Väčšina prvej tohtoročnej klientely chcela prísť poobede, preto im rovno aj avizovali, že po 20. hodine platí zákaz vychádzania. Pre personál nie je problém odísť o 20.00 hod., pretože na dochádzku do práce a z nej sa obmedzenie nevzťahuje, ale klienti

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Gastro a jedlo

Ekonomika

Teraz najčítanejšie