Denník N

Nič podobné som nezažil, nech z toho nie je precedens, hovorí riaditeľ INEKO o výbere Mičovského

Peter Goliaš. Foto - TASR
Peter Goliaš. Foto – TASR

Aktualizované v utorok o 19.30 h

Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský pri vymenovávaní nového generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry ignoroval odporúčanie svojej vlastnej výberovej komisie.

Favoritovi komisie, geodetovi Mariánovi Bullovi, ponúkol len funkciu výkonného riaditeľa agentúry. Post jej najvyššieho generálneho riaditeľa zveril Jaroslavovi Jánošovi, ktorý sa do žiadneho výberu neprihlásil. Zavolal ho ešte vlani na jeseň po tom, čo sa spoznali na predvlaňajších protestoch proti bývalej vláde.

Obsadenie vedenia PPA je dôležité, pretože agentúra každoročne prideľuje farmárom a lesníkom 650 miliónov eur dotácií a má za sebou korupčné kauzy z čias minulej vlády.

Mičovského ministerstvo navyše zamlčalo, že okrem Bullu komisia odporučila aj Juraja Krátkeho, ktorý je absolventom nitrianskej poľnohospodárskej univerzity, no od školy pracoval pre viaceré banky a IT spoločnosti.

Členom výberovej komisie bol aj riaditeľ Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) Peter Goliaš. Na neúplnú informáciu o odporúčaní komisie upozornil už v pondelok. Dnes sa ku všetkému vrátil v rozhovore pre Denník E podrobnejšie.

Vysvetlili ste si už s ministerstvom, prečo za víťaza výberu nového generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry označilo iba Bullu, i keď komisia ministerstvu odporučila aj druhého spoluvíťaza výberu Krátkeho?

Nie, nevysvetlili. Hneď ako

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Agro

Rozhovory

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie