Denník N

Najväčšia východoslovenská pekáreň má zaočkovaných 70 % zamestnancov. Jej vedenie hovorí, ako sa to podarilo

Foto - archív Vamexu
Foto – archív Vamexu

Na západnom Slovensku majú ľudia o očkovanie oveľa väčší záujem ako na východe krajiny. V Bratislavskom kraji je teraz v čakárni vyše 60-tisíc ľudí, v Košickom kraji len 12-tisíc.

No najväčšia východoslovenská pekáreň – košický Vamex – má zaočkovaných už 70 percent ľudí z takmer 300 zamestnancov.

O tom, ako sa to podarilo podniku, ktorý mesačne vyrobí jeden a pol tisíca ton pečiva a je jeho druhým najväčším výrobcom v krajine po pekárenskej skupine Penam Andreja Babiša, porozprával Denníku E jeho generálny riaditeľ Viktor Gumán.

Podnik, ktorý založil dnes už nebohý Vladimír Kopaničák a ktorý dodnes ovláda jeho rodina, nestavil iba na osvetľovanie dôležitosti vakcinácie pre zdravie, ale zamestnancom, ktorí sa zaočkujú, za to ponúkol aj výhody. Nezaočkovaní musia rátať so znevýhodnením.

Foto – archív Vamexu

Mate zhruba prehľad, aký podiel vašich zamestnancov je už zaočkovaný?

Vieme to úplne presne. Sledujeme si to, lebo je to pre nás veľmi dôležité. Momentálne máme zaočkovaných zhruba 70 percent našich zamestnancov.

Ako sa vám podarilo dostať na takú vysokú zaočkovanosť, keď na východe krajiny je výrazne menšia ochota očkovať sa ako na západe krajiny?

Do istej miery je to spôsobené práve menšou ochotou ľudí z východu ísť na vakcináciu. Pre našich zamestnancov sme organizovali veľmi aktívne využívanie systému náhradníkov. No ešte viac zohráva rolu to, že našich ľudí na očkovanie nielen motivujeme, ale ich aj upozorňujeme, že ten, kto sa nezaočkuje, stratí isté výhody. Už sme trebárs

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Koronavírus

    Košice

    Očkovanie proti koronavírusu

    Ekonomika

    Teraz najčítanejšie