Denník N

Odchádzajúci Ján Mičovský: slušňák, ktorý hovoril, že chce pomôcť strane tam, kde treba

Ján Mičovský. Foto - TASR
Ján Mičovský. Foto – TASR

Do funkcie ministra pôdohospodárstva ho dotlačila strana, pretože mal imidž antikorupčníka. Lesník Ján Mičovský však nemal skúsenosti so žiadnou manažérskou funkciou ani s riadením veľkého kolektívu. Demisiou hrozil už po neúspešnej snahe získať peniaze z plánu obnovy.

Minister pôdohospodárstva je, ak nepočítame personálne rošády, po exministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčím druhým končiacim členom vlád pod vedením OĽaNO, ktoré samy seba označujú za protikorupčné. Z funkcie odchádza po tom, čo jeho nominantka v Slovenskom pozemkovom fonde Gabriela Bartošová skončila vo väzbe pre úplatkársku kauzu.

O svojom odchode hovoril, keď sa hlasovalo o rozdelení šiestich miliárd z plánu obnovy. Ako jediný člen vlády hlasoval proti návrhu, ktorý Slovensko poslalo do Bruselu, no nakoniec si to so zatváraním dverí ešte rozmyslel. „Existujú možnosti, ako ešte nájsť možnosti,“ tvrdil, hoci mu už muselo byť jasné, že na vládou schválenom návrhu sa už nič meniť nedá.

S úctou, Ján Mičovský

„Tento otvorený list Vám adresujem z dôvodu pomerne smutného: Prestal som byť na náš podnik hrdý. Uznávam, že je to neobvyklé a pravdepodobne aj neefektívne riešenie, mlčanie sa mi však zdá ešte horším. Pre mňa, no i pre podnik,” píše lesník Ján Mičovský v roku 2009 v otvorenom liste riaditeľovi Lesov SR Jozefovi Minďášovi.

Mičovský v ňom verejne vyslovil podozrenie, že štátny podnik prichádza o milióny eur pre netransparentné prideľovaie poľovných revírov.

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Agro

Ján Mičovský

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie