Denník N

Firmy chcú rátať očkovaných zamestnancov a narážajú na hoaxy o zombíkoch a čipmanoch

Slovalco. Foto - TASR
Slovalco. Foto – TASR
  • Pre mnohé firmy je dôležité mať zaočkovaných čo najviac zamestnancov. Vyhnú sa tak možným výpadkom vo výrobe.
  • Ak sa firmy snažia, môžu dosiahnuť vyššiu zaočkovanosť. Viaceré spoločnosti hlásia výrazne vyššie percentá vakcinovaných, než je slovenský priemer.
  • Hlinikárne Slovalco či žilinská Ryba hovoria, že pracovníkom pomáhali s prihlasovaním. Košická pekáreň Vamex sľubuje vyššie koncoročné odmeny.
  • Problém môže byť už len zistiť informáciu o zaočkovanosti pracovníka, manažment často naráža na právne predpisy. V Slovnafte dávali najavo, že sa oznámeniu o očkovaní potešia.

Staroturiansky výrobca striekačiek a ihiel Chirana T. Injecta má zatiaľ zaočkovanú iba polovicu zamestnancov. Manažmentu sa pritom podarilo vybaviť pre nich prednostné očkovanie, keďže ako výrobca potrieb na očkovanie spadajú do kritickej infraštruktúry.

„Sme sklamaní, že zaočkovanosť máme napriek všetkému len na 50 percentách. Boli aj zamestnanci, ktorí nám veľmi ďakovali, ale mnoho ľudí sa, bohužiaľ, stále riadi neoverenými fámami, že im očkovanie môže ublížiť, či že ich ovládnu zombíci či čipmani,“ uviedol riaditeľ firmy Teodor Lysák na tohtotýždňovej konferencii denníka SME Leadership Summit, ktorá sa venovala aj téme zvládania koronakrízy.

Podobne ako v Chirane, aj v 

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Očkovanie proti koronavírusu

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie