Denník N

Nová riaditeľka pozemkového fondu: Prijala som to, lebo fond by bol znefunkčnený

Novou generálnou riaditeľkou Slovenského pozemkového fondu sa po dnešnom schválení návrhu vo vláde stala Jana Štilichová. Stalo sa tak po tom, čo jej dve predchodkyne Adriana Šklíbová a Gabriela Bartošová skončili minulý týždeň vo vyšetrovacej väzbe za údajné úplatkárstvo pri reštitúciách.

Doterajšia šéfka právneho odboru fondu s Denníkom E hovorí o tom, prečo zobrala túto horúcu stoličku v takom náročnom čase, čo sa vo fonde chystá robiť aj ako vníma zatknutie svojej predchodkyne, ktorá jej len donedávna šéfovala.

Vláda ju do funkcie vymenovala na návrh odchádzajúceho ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského, ktorý podáva demisiu práve po uväznení jeho nominantky na čelo fondu Gabriely Bartošovej.

Najvyšší riadiaci post v Slovenskom pozemkovom fonde preberáte vo veľmi turbulentnom období. Čo rozhodlo, že prijímate túto náročnú pozíciu?

Priznám sa, že sa to celé riešilo dosť narýchlo, ale prijala som to, aby bolo zabezpečené fungovanie pozemkového fondu. Neviem, či má verejnosť úplne presnú informáciu, ale a

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Agro

Ekonomika

Teraz najčítanejšie