Denník N

Holého dôležité zákony: Najprv ich vo veľkom predloží, po kritike stiahne a prerába

Štefan Holý a Boris Kollár. Foto - TASR
Štefan Holý a Boris Kollár. Foto – TASR
  • Každý z kľúčových zákonov, ktoré pripravuje vicepremiér Štefan Holý (Sme rodina), sa musel alebo musí aspoň raz prerobiť.
  • Po zákone o verejnom obstarávaní upraví jeho úrad v reakcii na mnohé pripomienky aj zákony o stavebnom konaní a o nájomnom bývaní.

Začalo sa to revolúciou vo verejnom obstarávaní, ktorú vlani začiatkom októbra ohlásil vtedajší premiér Igor Matovič (OĽaNO) s vicepremiérom Štefanom Holým a za prítomnosti predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina). Holý neskôr predložil aj návrh zákona.

V máji tohto roku už bolo všetko inak. Holý spolu so šéfom Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Miroslavom Hlivákom predložili do pripomienkového konania nový návrh zákona. V spoločne pripravenom dokumente už nebolo opatrenie, ktoré by úplne uvoľnilo režim pre stavebné zákazky do 5,3 milióna eur a ktoré sa stalo „poznávacím znamením“ pôvodnej Holého predstavy.

„Ja som skôr človek kompromisu a dívam sa pragmaticky na výsledok. Keď je výsledok dobrý, tak v zásade nie je až také podstatné, kto ho vymyslel,“ reagoval Holý.

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Sme rodina

Štefan Holý

Verejné obstarávanie

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie