Denník N

Zakladateľ firmy, ktorá prenajíma lode dovolenkárom: Ak chcete mať luxus ako Kočner, stojí to viac ako 20-tisíc na týždeň

Zakladatelia BoatAround Pavel Pribiš a Jana Escher. Foto - Boataround
Zakladatelia BoatAround Pavel Pribiš a Jana Escher. Foto – Boataround

Internet za posledné roky zmenil spôsob, akým si ľudia objednávajú hotely, taxíky alebo jedlo. Čech Pavel Pribiš, ktorý už počas študentských čias trávil na vode každé leto, verí, že ďalším trhom zrelým na takúto transformáciu je jachting.

Spolu s Janou Escher, ktorá je zo Slovenska, založil pred piatimi rokmi spoločnosť Boataround.com. Tá prenajíma jachty na celom svete na dovolenku, párty alebo rybačku. Inšpirovala ich skúsenosť z predchádzajúceho zamestnania v Booking.com, jednom z lídrov na krátkodobom trhu ubytovania.

V prvej sezóne mala firma so sídlom v Bratislave v ponuke stovku lodí v Chorvátsku a Grécku, urobila 40 rezervácií. Dnes má na prenájom k dispozícii tisíce lodí v prístavoch na celom svete – vrátane Zeme Františka Jozefa za polárnym kruhom.

„Mali sme vtedy debatu s Googlom a oni sa pýtali, aký máme rozpočet na reklamu,“ hovorí Pribiš v rozhovore pre Denník E. „Povedali sme, že 20 eur na deň, tak sa na nás pozerali, či

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Dovolenka 2022

Rozhovory

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie