Denník N

Zľavy zaočkovaným poskytujú ďalšie prevádzky. Negatívne reakcie sú skôr na sociálnych sieťach

Zdroj: Kolt, Dobré časy Smokovec, Silk Affair
Zdroj: Kolt, Dobré časy Smokovec, Silk Affair

Pojazdná kaviareň Kolt v Zlatých Moravciach od 30. júla poskytuje zľavu očkovaným. Je to symbolických 10 centov, špeciálne ju neprerátavali. Skopírovali zľavu, čo už predtým dávali klientom, ktorí si priniesli vlastný pohárik či šálku.

Zástupca kaviarne Martin Kocian vysvetľuje, že ho inšpirovala iniciatíva My sme gastro, ktorej traja zakladatelia oznámili, že budú očkovaným dávať 10-percentnú zľavu. Ďalším motívom boli protesty v uliciach.

Jedným z dôvodov, prečo sa rozhodli zľavou motivovať očkovaných, je aj to, že gastrosektor je na pandemické výkyvy a opatrenia extrémne citlivý. Jeho prevádzky štát zatvára medzi prvými.

„Máme aj veľa známych, ktorí pracujú v zdravotníctve, Zlaté Moravce na tom boli v zime dosť zle,“ vysvetľuje Kocian. „Nebaví nás ticho sledovať humbuk proti očkovaniu, ktorý v posledných dňoch vidíme čoraz častejšie, nielen na internete, ale aj v uliciach. Chceme, aby bolo nahlas počuť aj našu stranu,“ píše kaviareň na sociálnej sieti s tým, že túto tému vníma citlivo.

„Gastro a kultúra sú jedny z najviac ohrozených sektorov hospodárstva v prípade prepuknutia ďalšej vlny pandémie a s ňou spojenými obmedzeniami. Taktiež máme reálny strach o našich blízkych a v neposlednom rade si extrémne vážime prácu a vedomosti našich kamarátov, ktorí pracujú v zdravotníctve. Chceme urobiť všetko, čo bude v našich silách, aby sme im aspoň trochu pomohli,“ píše kaviareň na sociálnej sieti.

Negatívne reakcie podľa Kociana priamo v kaviarni

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Gastro a jedlo

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Ekonomika, Slovensko

    Teraz najčítanejšie