Denník N

Lenka Wittenbergerová nasleduje svojho predchodcu Imreczeho. Aj ona sa priznáva ku korupcii

Lenka Wittenbergerová, v pozadí niekdajší minister financií za Smer Ladislav Kamenický. Foto – Archív TASR
Lenka Wittenbergerová, v pozadí niekdajší minister financií za Smer Ladislav Kamenický. Foto – Archív TASR

Bývalú šéfku daniarov Lenku Wittenbergerovú zadržali a obvinili v stredu v rámci akcie Mýtnik 3. Po výsluchu sa priznala. Bývalý štátny tajomník ministerstva financií Radko Kuruc ostal na polícii. Oligarcha Miroslav Výboh zo zahraničia odkazuje, že bude spolupracovať.

Bývalá riaditeľka finančnej správy Lenka Wittenbergerová bude zrejme stíhaná na slobode. Ako informovali Aktuality.sk, niekdajšia šéfka daniarov sa po včerajšom zadržaní v rámci akcie Mýtnik 3 priznala ku korupcii.

Informáciu o jej priznaní neskôr potvrdil špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Wittenbergerovú vyšetrovatelia po výsluchu prepustili na slobodu a zrejme pre ňu nebudú žiadať väzbu.

Wittenbergerovú zadržali a obvinili v stredu. Okrem nej obvinili aj oligarchu Miroslava Výboha, ktorý nie je na Slovensku. Bývalý zbrojár zo zahraničia obvinenia odmietol.

Rovnako vinu odmieta aj bývalý štátny tajomník ministerstva financií Radko Kuruc (za Smer). Na NAKA prišiel vypovedať krátko pred štvrtou popoludní. Pri príchode mlčal a novinárom neodpovedal na žiadne otázky.

Jeho obhajca Jozef Pojdák po výsluchu potvrdil, že Kuruca obvinili z prijímania úplatku. O tom, či bude v jeho prípade vyšetrovateľ navrhovať aj väzbu, ešte nemal informácie.

Medzi obvinenými je podľa medializovaných správ aj riaditeľka odboru právnych služieb finančnej správy Denisa Židová, bývalý viceprezident daniarov Daniel Čech, ktorý už bol za korupciu odsúdený. V rámci akcie Mýtnik 3 mala NAKA obviniť aj bývalú riaditeľku odboru verejného obstarávania Kornéliu Černú.

Nové vedenie daniarov už v stredu potvrdilo, že ak sa informácie o obvineniach aktívnych príslušníkov finančnej správy potvrdia, budú pozbavení výkonu štátnej služby.

Zmluva za vyše 50 miliónov eur

Wittenbergerová striedala

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Kauza Mýtnik

Miroslav Výboh

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie