Denník N

Remišovej štátny tajomník Hargaš: Komunikácia so štátom cez mobil je už len otázkou pár kvartálov

Foto N – Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

IT odborník Ján Hargaš je od polovice júla štátnym tajomníkom na ministerstve pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu. Vo funkcii nahradil Mareka Antala, ktorý z ministerstva odišiel po spore s ministerkou Veronikou Remišovou (obaja Za ľudí).

Hargaš nie je na ministerstve „nováčikom“, viac ako rok bol Remišovej poradcom pre štátne IT. Je tiež jedným zo spoluzakladateľov občianskeho združenia Slovensko.Digital, v ktorom niekoľko rokov pôsobil.

Vraví, že jeho ambíciou je rozbehnúť plán obnovy, ktorého cieľom je aj mobilné ID, ale aj digitálne služby na riešenie životných situácií občana. Chce aj viac komunikovať s externým prostredím.

Štátnym tajomníkom ste sa stali potom, ako sa váš predchodca Marek Antal dostal do sporu s ministerkou Veronikou Remišovou a z ministerstva odišiel. Ako ste ich konflikt vnímali?

Myslím si, že dlhší čas nebol medzi nimi dobrý vzťah. Nie je to potom optimálne pre fungovanie organizácie. Proti pánovi Antalovi nemám nič osobné. V pracovnej časti sme mali často iný názor na veci. Takže niektoré veci budem robiť inak.

Na čo ste mali iný pohľad?

Napríklad na intenzitu komunikácie smerom navonok a zapájanie externých odborníkov a združení do diskusie.

Čiže Marek Antal to chcel robiť všetko vo vlastnej réžii?

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Rozhovory

Verejné IT zákazky

Veronika Remišová

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie