Denník N

Máme kontrolovať aj občianske? pýtajú sa tatranské hotely. Ak vám ho zákazník neukáže, nie je to váš problém, odkazuje štát

Ilustračné foto - TASR
Ilustračné foto – TASR

V reštaurácii Dobré časy Starý Smokovec budú od pondelka obsluhovať len zákazníkov, ktorí sú zaočkovaní, majú platný covid test alebo ochorenie prekonali počas posledných 180 dní.

Reštaurácia sa totiž nachádza v okrese, ktorý bude od pondelka v oranžovej fáze nového covid automatu. V prevádzke preto mali na výber: buď budú púšťať do prevádzky hocikoho, ale potom môžu mať otvorenú iba terasu a aj tam budú môcť vpustiť najviac 10 ľudí, alebo sa zamerajú na zaočkovanú klientelu či jej kombináciu s testovanými a preliečenými zákazníkmi (takzvané OTP).

V tom prípade už môžu mať terasu aj v oranžovej fáze bez obmedzení a otvorený môžu mať aj interiér. Platí ale limit, že pri jednom stole budú môcť sedieť najviac štyria ľudia, jedine že by išlo o rodinných príslušníkov. Regulované sú aj rozstupy stolov.

Kto je za čo zodpovedný?

Spolumajiteľ reštaurácie Dobré časy Starý Smokovec Daniel Jakubčák má už teraz jasno v tom, čo sa stane, ak sa región dostane do bordovej fázy. „Budeme vpúšťať len

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Gastro a jedlo

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Ekonomika

    Teraz najčítanejšie