Denník N

Šamorínsky megakomplex X-Bionic stratil polovicu zamestnancov a dve tretiny tržieb. O tom, čo bude ďalej, mlčí

Súčasťou centra je aj atletický štadion Foto – TASR/Pavel Neubauer
Súčasťou centra je aj atletický štadion Foto – TASR/Pavel Neubauer

Šamorínsky športovo-rekreačný komplex X-Bionic Sphere je jedným z najlepších zariadení svojho druhu vo svete. Má vyše sto hektárov, stál viac než sto miliónov eur a amatérski a profesionálni športovci sa v ňom môžu venovať takmer trom desiatkam olympijských športov od atletiky až po jazdectvo.

Pri pohľade na jeho finančné výsledky sa však všetky tieto superlatívy vytrácajú. Už dlho je vo vysokých stratách a koronakríza jeho hospodárenie ešte zhoršila.

Vlani jeho tržby medziročne spadli na tretinu a komplex prepustil polovicu svojich zamestnancov. Ďalej hrubne aj jeho kumulovaná strata, k čomu treba prirátať vyše 131-miliónový záväzok zo skôr vydaných dlhopisov.

Ako chce firma spájaná s ľuďmi okolo bratislavského finančníka Maria Hoffmanna, ktorý v posledných rokoch zápasí so stratami a dlhmi, otočiť svoje hospodárenie a z čoho chce o pár rokov kryť svoje vysoké dlhopisové záväzky, sa jej vedenie s médiami nebaví. Denníku E nereagovalo na písomné otázky ani na prosby o telefonické rozhovory.

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie