Denník N

Mediabriefing logoMediaBrífing: Novinári sa postupne vracajú do redakcií. Zaočkovaná je väčšina, hoci to nemajú povinné

Ilustračné foto - N
Ilustračné foto – N

Väčšina oslovených slovenských redakcií stále umožňuje novinárom prácu z domu. Šéfovia médií chcú, aby sa zamestnanci postupne vracali späť do kancelárií, no zároveň vedia, že doba pred pandémiou sa už nikdy úplne nevráti. Niektoré redakcie dokonca počítajú s tým, že v budúcnosti budú potrebovať menej stolov a stoličiek.

„Odporúčame zaočkovaným zamestnancom, aby pracovali priamo z redakcie, ale po dohode s nadriadeným môžu redaktori a editori pracovať aj z domu,“ povedal zástupca šéfredaktorky denníka SME Ondrej Podstupka.

„Ak to pandemická situácia umožní, očakávame, že časom bude väčšina redaktorov tráviť väčšinu pracovného času v redakcii. Zdá sa, že sa nám tak pracuje najlepšie,“ dodal Podstupka.

Trochu voľnejšie pravidlá majú iné slovenské denníky. V Hospodárskych novinách chodí stále do práce len menšia časť zamestnancov, väčšia má home office. „Do konca roku máme tento režim s tým, že každý musí byť dostupný na telefóne a byť schopný prísť do hodiny do práce. To znamená, že nemôže pracovať napríklad z chaty na Liptove,“ vraví Vladimír Mužík, riaditeľ vydavateľstva Mafra Slovakia, ktoré Hospodárske noviny vydáva.

„Oficiálne to máme tak, že dva dni v práci, tri dni home office, ale netrvám na tom,“ opisuje situáciu šéfredaktorka bulvárneho denníka Plus 1 deň Ivana Mandáková. Za každé oddelenie by mal byť v redakcii každý deň jeden človek, aby mohol zalomiť noviny, plus vedúci dňa a grafici. „Momentálne sme všetci zaočkovaní, takže opatrnosť je už menšia, ale naďalej fungujeme v režime, že v redakcii je maximálne desať ľudí. Ak redaktor potrebuje

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Koronavírus

    Médiá

    Mediabriefing logoMediaBrífing

    Očkovanie proti koronavírusu

    Ekonomika, Slovensko

    Teraz najčítanejšie