Denník N

Platbu za nákup platobným prsteňom slovenské banky nepodporujú, no ak vás to láka, viete ich obísť

Foto - LaksPay
Foto – LaksPay
  • Mastercard chce ľuďom ponúknuť ďalší spôsob platenia – platbu prsteňom, slovenské banky zatiaľ o tejto novinke, ktorú by pripli k svojim účtom, neuvažujú. 
  • Vyskúšali sme, ako platenie prsteňom funguje. Dá sa to aj bez tunajších bánk nepriamo cez bulharskú fintech firmu s licenciou na vydávanie elektronických peňazí.
  • Na platenie mobilom či hodinkami si zvykáme stále viac. Vyše 12 percent platieb, ktoré ľudia na Slovensku urobia bezkontaktne, prebehne cez takéto zariadenie. Vlani to bolo osem percent.

Kartová spoločnosť Mastercard chce ľuďom na Slovensku sprístupniť technologickú novinku – platbu prsteňom. So slovenskými bankami sa na spolupráci zatiaľ nedohodla. Mastercard tvrdí, že ide o úplnú novinku a práve ľudia na Slovensku by si ju mohli obľúbiť, lebo sú známi tým, že sú technologickým vychytávkam naklonení. V minulosti si rýchlo zvykli platiť bezkontaktne, rýchlo sa adaptujú aj na platenie mobilom.

Slovenské banky zatiaľ tomuto nápadu veľmi neveria. Tvrdia, že hoci sú novinkám naklonené a trendy sledujú, uprednostňujú platby mobilom alebo hodinkami. Keď mali možnosť sprístupniť ľuďom Google Pay a neskôr Apple Pay, p

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Banky a poisťovne

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie