Denník N

Hossa sa rozhovoril o hokeji a biznise – svoje mraziarne výrazne rozšíri a v hre je aj nová práca pre Chicago Blackhawks

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Tento text je súčasťou projektu Denník N ide za vami, na dva týždne sme v Poprade a v Tatrách.

Bývalý úspešný slovenský hokejista Marián Hossa obsiahlejšie rozhovory o svojom podnikaní dlho neposkytoval. Teraz urobil výnimku, pretože svoje popradské mraziarne premenováva z Ho&Pe Family na Hossa Family a chystá ich aj na ďalší rast podporený investíciami v objeme 22 miliónov eur. Do piatich či šiestich rokov sa majú ročné tržby firmy strojnásobiť na sto miliónov eur.

Ešte na začiatku koronakrízy sa pritom podnik, ktorý vedie manažér Juraj Sopko spolu s Mariánovým otcom, bývalým reprezentačným trénerom Františkom Hossom, obával výrazných redukcií. Vtedy až štyri pätiny produkcie dodával do hotelov a reštaurácií. Napokon však producent známych múčnych jedál ustál aj vlaňajšok so ziskom a teraz plánuje rásť.

S Denníkom E hovorí Marián Hossa aj o svojich ďalších biznisoch, no naznačil aj to, že sa po štvorročnej pauze vyvolanej zdravotnými problémami možno znova začne venovať aj hokeju. I keď už len mimo ľadu.

Veľa úspešných slovenských športovcov po kariére síce začalo podnikať, no väčšinou majú len reštaurácie či športové centrá. Vy máte spomedzi našich športovcov vôbec najväčší biznis, mraziarne so skoro dvomi stovkami zamestnancov. Ako to vnímate, že práve vy ste to v biznise dotiahli asi najďalej?

Tak nad týmto som nikdy ani nerozmýšľal, že vo firme mám medzi športovcami najviac zamestnancov. Je všeobecne známe, ako sa začalo moje podnikanie v mraziarňach. O

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Denník N v Poprade

Firmy

Marián Hossa

Ekonomika, Slovensko, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie