Denník N

Čo potrebujete vedieť, ak vás lámu na životnú poistku? Radia piati odborníci

Ilustračné foto Jumpstory
Ilustračné foto Jumpstory

Covid zafungoval ako budíček a pripomenul ľuďom, že okrem majetku by si mali finančne chrániť aj vlastné zdravie a život. Takto zhrnul zmenu správania ľudí po vypuknutí pandémie Marián Búlik z OVB Allfinaz Slovensko a jeho slová potvrdzujú aj ďalší finanční sprostredkovatelia či poisťovne. Ľudia sú síce na Slovensku stále málo poistení oproti západnej Európe, no pre pandémiu sa prebrali a najmä vlani masovo riešili poistky.

Pomáhajú tomu okrem finančných sprostredkovateľov aj veľké banky, ktoré životné poistenie ponúkajú klientom pri tvorbe osobných plánov. Spolu s finančnou rezervou ju považujú za súčasť základného vybavenia pre finančné zdravie. O životnej poistke tak počúva každý klient, ktorý si zakladá účet, či berie úver.

Piati odborníci, ktorých oslovil Denník E, vysvetľujú, na čo si dať pri výbere životnej poistky pozor. Oslovené poisťovne či sprostredkovatelia hovoria, že pri životnej poistke je jedno, či ju klient uzavrie v banke, poisťovni alebo so sprostredkovateľom. Na cene sa nemení nič.

Dôležité však je, ako si ju človek nechá vyskladať. Od tejto skladačky a od toho,

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Banky a poisťovne

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie