Denník N

Penta už nechce partnera do nemocníc. Hovorí o zmene priorít, no investorov mohli ovplyvniť kauzy a možné zmeny v regulácii

V júni si stavbu novej nemocnice na Boroch bol pozrieť aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Foto - TASR
V júni si stavbu novej nemocnice na Boroch bol pozrieť aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Foto – TASR
  • Po dvojročnom snažení Penta prestala hľadať zahraničného partnera pre svoje stredoeurópske nemocnice a polikliniky na Slovensku, v Česku a Poľsku.
  • Vysvetľuje to zmenou priorít a menšími medicínskymi skúsenosťami záujemcov.
  • Investorov však mohli odradiť aj reputačné a politické riziká zdravotníckeho biznisu Penty.  

Ešte koncom augusta zástupcovia Penty na otázky Denníka E, v akom stave je hľadanie nového strategického spoluinvestora z cudziny do ich stredoeurópskych nemocníc a polikliník, reagovali iba tým, že proces ešte nie je definitívne uzavretý. O necelý mesiac je všetko inak.

Partner Penty zodpovedný za jej investície v zdravotníctve Václav Jirků pre Pentou vlastnený ekonomický magazín Trend aktuálne uviedol, že skupina už partnera pre nemocnice a polikliniky na Slovensku, v Česku a Poľsku nehľadá a chce si firmu Penta Hospitals International nechať v plnej miere vo vlastných rukách.

Partner Penty Václav Jirků. Foto – Penta

Jirků vysvetlil, že za ukončením hľadania nového partnera, o ktorom sa verejnosť prvýkrát dozvedela pred dvoma rokmi, je iba zmena priorít Penty. No v skutočnosti za

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Zdravotníctvo

Ekonomika

Teraz najčítanejšie