Denník N

Home office ako benefit? Nie, to je už samozrejmosť

Ivana Molnárová. Foto N - Vladimír Šimíček
Ivana Molnárová. Foto N – Vladimír Šimíček
  • Skúsenosť s home officeom počas pandémie má podľa Profesie viac ako polovica Slovákov. Na začiatku sa im to páčilo, no trvalo z domu pracovať nechcú. Sedem z desiatich chce kombináciu práce z domu a z kancelárie.
  • Zamestnávatelia sa tomuto trendu musia prispôsobiť, prechod z kancelárií do režimu zmiešaného s prácou doma je ďalšou v sérii veľkých zmien, ako boli priemyselná revolúcia, zamestnávanie žien a naposledy technologická revolúcia a vznik internetu.
  • Šéfka Profesie Ivana Molnárová vysvetľuje, ako by mali zamestnávatelia uvažovať, keď nastavujú nový model práce. Úloha manažéra sa podľa nej počas pandémie zmenila, z manažéra je kouč, ktorý sa viac pýta, ako môže pomôcť.

Okolo tritisíc ľudí odpovedalo portálu Profesia.sk na otázky, ktoré sa týkali najmä ich názorov na prácu počas covidu. Základný výsledok je, že skúsenosť s prácou doma má polovica z nich, v Bratislave dokonca osem z desiatich. Ďalej pracovať výlučne z domu však už nechcú.

Na začiatku boli ľudia s home officeom spokojní, no už ich tak neláka. Ani vrátiť sa do starého módu dennodenného dochádzania na pracovisko sa im však nechce.

Preferujú hybridný model – pár dní doma, niekoľko v práci. Potrebujú totiž sociálny kontakt.

Podľa Ľuby

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie