Denník N

Autor knihy rozhovorov s Ivanom Miklošom: Rozprávali sme sa 40 hodín, nezaľúbil som sa doňho (+ podcast)

Tomáš Gális
Tomáš Gális

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

„Myslím si, že ak by Ivan Mikloš dostal ponuku zodpovedajúcu jeho očakávaniam, tak by to aj zobral,” odpovedá komentátor a publicista Tomáš Gális na otázku, či by sa bývalý minister financií a architekt ekonomickej transformácie Slovenska mohol ešte vrátiť do vysokej politiky.

V knižnej edícii Denníka N práve vyšla kniha rozhovorov medzi Tomášom Gálisom a Ivanom Miklošom s podtitulom Už dávno nevidím svet čierno-bielo.

V rozhovore sa dozviete:

  • Ako Ivan Mikloš vníma kauzy dvoch Dzurindových vlád,
  • o akých témach sa Ivan Mikloš nechcel rozprávať,
  • ako vníma s odstupom euroval, vzťah s Mikulášom Dzurindom a Ivetou Radičovou,
  • aj to, čo si myslí Tomáš Gális o možnosti, že sa Ivan Mikloš vráti do politiky.

V čom bolo Miklošovo nazeranie do minulosti na svet čierno-biele? 

Neviem, či jeho videnie bolo vôbec niekedy čierno-biele. V rôznych variáciách takto odpovedá viackrát. Napríklad keď som sa ho pýtal, či nerelativizuje niektoré veci týkajúce sa korupcie. On tvrdí, že na jednotlivé vlády by sme sa nemali dívať len podľa toho, či tam bola alebo nebola korupcia, pretože v podstate za každej vlády niekto niečo ukradne.

Mali by sme brať do úvahy aj to, čo jednotlivé vlády urobili v boji proti korupcii. Vo vládach, v ktorých bol on, sa diali aj rôzne čudné veci, ale

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ako to číta Ivan Mikloš

Bývalý minister financií Ivan Mikloš pre Denník E pravidelne komentuje svetovú ekonomickú debatu a jej dopady na Slovensko.

Rozhovory

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie