Denník N

Nový úspešný mäsiar z Bratislavy chce oživiť aj púchovský mäsopriemysel. Veriteľská banka je však opatrná

Tomáš Spuchliak. Foto - archív
Tomáš Spuchliak. Foto – archív
  • Nový skokan slovenskej mäsiarskej brandže Tomáš Spuchliak za dva roky rozšíril západoslovenskú sieť mäsiarstiev Danubius z 11 na 35 predajní, výraznejšie vyťažil aj jej menší mäsokombinát v Komárne.
  • Chcel by prevziať skrachovaný Púchovský mäsový priemysel, no zatiaľ sa mu to nepodarilo. Väčšinu členov jeho veriteľského výboru presvedčil, no predaj zablokovala jedna z dvoch veriteľských bánk úpadcu ČSOB.
  • Banke údajne prekáža nejasné pozadie investora aj to, že jeho ponuka je pre ňu stále nízka.

Podnikateľ z oravskej Rabče Tomáš Spuchliak pôvodne pôsobil v bratislavskom biznise so správou a prenájmom nehnuteľností. Od konca predminulého roku sa výrazne presadzuje aj v mäsiarskej brandži.

Vtedy totiž nielen prevzal, ale začal aj výrazne rozširovať západoslovenskú sieť predajní mäsa Danubius, ktorá vznikla pred 30 rokmi. Jej pôvodných 11 predajní za dva roky rozšíril na dnešných 35 a v pláne má aj otváranie ďalších desiatok predajní.

Výrazne rozšíril aj komárňanskú mäsovýrobu siete. Dnes v nej už poráža 2 700 zvierat mesačne a okrem  vlastných predajní z nej zásobuje aj všetky veľké tuzemské siete s výnimkou Lidlu a Kauflandu. Dohromady dáva v Danubiuse prácu 180 mäsiarom a predavačom.

Ďalší skok

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Ekonomika

Teraz najčítanejšie