Denník N

Čo je medzi 207 opatreniami v druhom Sulíkovom kilečku

Richard Sulík Foto N – Tomáš Benedikovič
Richard Sulík Foto N – Tomáš Benedikovič

Skončiť by sa mali aj najznámejšie absurdnosti, medzi ktoré patria predpísaná frekvencia umývania okien v kancelárii, povinnosť vyhadzovať zvyšok bochníka syra, z ktorého sa už odkrojilo, či zoznam prípustných pracovných polôh.

Ministerstvo hospodárstva plní svoj záväzok a do pripomienkového konania dáva „kilečko 2“. Obsahuje 207 opatrení na uľahčenie podnikania.

Druhý balíček opatrení prezentoval minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) vlani v decembri. Bolo v ňom 469 návrhov, ktoré sa týkali prakticky všetkých rezortov. Ministerstvo ich vyselektovalo z 2500 podnetov podnikateľov.

Po rokovaniach s ministerstvami zistilo, že 17 z navrhovaných opatrení už platilo v iných predpisoch. Ďalších 83 rezort hospodárstva stiahol po argumentácii oponentov a 31 návrhov presunul do „kilečka 3“, na ktorom už pracuje.

Ďalších 131 podnetov iné rezorty zamietli. Sulík sa však vyjadril, že ich budú ďalej presadzovať, a to aj v spolupráci s predsedom vlády Eduardom Hegerom.

Počet opatrení sa po rokovaniach s rezortmi znížil na výsledných 207. Kompletný zoznam prinášame v závere textu.

Minister Sulík odhaduje, že opatrenia z druhého kilečka by spolu mali podnikateľskému sektoru ušetriť až 200 miliónov eur. Rezort hospodárstva by chcel zmeny v zákonoch a nariadeniach predložiť do parlamentu ešte v novembri.

V čom je druhé kilečko iné ako prvé

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Pomoc ekonomike

Richard Sulík

Ekonomika

Teraz najčítanejšie