Denník N

Supermarkety nevedia, čo robiť s nájazdmi antirúškarov. O pomoc žiadajú políciu, ktorá je často bezradná

Antirúškari, ktorí sa zamerali na prievidzský Lidl, sa navonok nehlásili k žiadnej politickej strane, ale na ich akcii sa okamžite pokúsila priživiť ĽSNS.
Antirúškari, ktorí sa zamerali na prievidzský Lidl, sa navonok nehlásili k žiadnej politickej strane, ale na ich akcii sa okamžite pokúsila priživiť ĽSNS.

Jeden z reťazcov skúma možnosti, ako vymáhať ušlý zisk od skupiny, pre ktorú musel uzavrieť obchod. Antirúškarov povzbudzuje aj Kotleba a niektoré dezinformačné médiá.

Už minulý rok po príchode druhej vlny pandémie sa obchodné reťazce čoraz častejšie stretávali s odporcami opatrení.

Obvykle to boli jednotlivci či malé skupiny. Demonštratívne šli nakupovať bez rúška a následne vyčkávali, ako si s nimi poradia predavačky, pracovníci SBS či privolaní policajti.

Konfliktné situácie si natáčali na mobil, robili si z nich živé prenosy na Facebooku, kde im podobne zmýšľajúci užívatelia aplaudovali.

Novinkou posledného obdobia sa však stali organizované akcie, na ktorých sa zúčastňuje početná skupina.

V stredu sa približne dvadsať odporcov rúšok zameralo na predajňu reťazca Lidl v Prievidzi. Nabrali si tovar, priniesli ho k pokladniciam, kde ich predavačky žiadali, aby si prekryli nos a ústa. Tomu podľa dohodnutého scenára odmietli vyhovieť.

V niektorých iných supermarketoch zamestnanci napokon ustúpili a umožnili odporcom dokončiť nákup aj bez rúšok. V Prievidzi sa však manažérka rozhodla trvať na

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Hoaxy a propaganda

Obchod

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie