Denník N

Čašníci rozvážajú jedlo, personál v hoteloch upratuje. V čiernych okresoch čakajú, čo urobí štát

Ilustračné foto - TASR
Ilustračné foto – TASR
  • Od 1. novembra je v čiernej fáze už 24 okresov.
  • Pre gastro a ubytovanie je to dramatická zmena: reštaurácie fungujú iba cez okienka a rozvoz, hotely sú len na dlhodobé ubytovanie a pre cestujúcich za prácou.
  • V turistických destináciách bude následky zmierňovať to, že teraz nie je sezóna a posledný kľúčový víkend stihli.
  • Šíri sa nápad uvoľniť služby pre očkovaných aj v čiernych okresoch.

Daniel Jakubčák spoluvlastní dve reštaurácie v Popradskom okrese. Prevádzku Dobré časy aj Slowenskú reštauráciu v Starom Smokovci od pondelka zatvorili zároveň s prechodom okresu do zoznamu čiernych.

Keďže bolo preradenie okresu známe už minulý týždeň, Jakubčák už vtedy organizoval autá a zamestnancov na rozvoz jedla. Rozvoz a predaj jedla cez okienko je totiž v čiernych okresoch

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Gastro a jedlo

Koronavírus

    Ekonomika, Slovensko

    Teraz najčítanejšie