Vytrpeli sme si dosť, ďalšie zatváranie bude kritické, hovoria majitelia reštaurácií v nových čiernych okresoch
- Čiernych okresov bude od 8. 11. o tretinu viac (36) než tento týždeň. S nimi pribudne reštaurácií a hotelov, ktoré by mali prakticky zatvoriť pre bežnú klientelu.
- Spoločne s tým rastie nervozita podnikateľov, ktorí tvrdia, že ďalší lockdown si už nemôžu dovoliť. Rezervy minuli a tržby z leta išli na pokrytie strát z minulosti.
- Čaká sa na konzílium, ktoré bude vo štvrtok debatovať aj o tom, či vpustiť do reštaurácií a hotelov v čiernych okresoch aspoň zaočkovanú klientelu.
- Minister Lengvarský signalizuje, že debata je relevantná, ale pravidlá by museli byť jasne vynútiteľné.
Rastislav Vagaday vlastní pizzeriu (Barbaricum) v Brezne. Od pondelka by ju mal zatvoriť, pretože Brezno prejde medzi takzvané čierne okresy. Reštaurácie v nich už môžu jedlo a pitie predávať iba cez okienko alebo ho rozvážať.
Takýchto okresov bude na Slovensku od budúceho pondelka (8. novembra) už 36, to je o tretinu viac než tento týždeň. S rastúcim počtom čiernych okresov rastie aj počet dotknutých podnikateľov a ich nervozita.
Kým boli v bordovej fáze, mohli vnútri za určitých podmienok obslúžiť očkovaných. Testovaných či ľudí po prekonaní covidu smeli pohostiť na terase.
Je to iné ako v druhej vlne
Nové zatváranie