Denník N

Vytrpeli sme si dosť, ďalšie zatváranie bude kritické, hovoria majitelia reštaurácií v nových čiernych okresoch

Ilustračné foto - TASR
Ilustračné foto – TASR
  • Čiernych okresov bude od 8. 11. o tretinu viac (36) než tento týždeň. S nimi pribudne reštaurácií a hotelov, ktoré by mali prakticky zatvoriť pre bežnú klientelu.
  • Spoločne s tým rastie nervozita podnikateľov, ktorí tvrdia, že ďalší lockdown si už nemôžu dovoliť. Rezervy minuli a tržby z leta išli na pokrytie strát z minulosti.
  • Čaká sa na konzílium, ktoré bude vo štvrtok debatovať aj o tom, či vpustiť do reštaurácií a hotelov v čiernych okresoch aspoň zaočkovanú klientelu.
  • Minister Lengvarský signalizuje, že debata je relevantná, ale pravidlá by museli byť jasne vynútiteľné.

Rastislav Vagaday vlastní pizzeriu (Barbaricum) v Brezne. Od pondelka by ju mal zatvoriť, pretože Brezno prejde medzi takzvané čierne okresy. Reštaurácie v nich už môžu jedlo a pitie predávať iba cez okienko alebo ho rozvážať.

Takýchto okresov bude na Slovensku od budúceho pondelka (8. novembra) už 36, to je o tretinu viac než tento týždeň. S rastúcim počtom čiernych okresov rastie aj počet dotknutých podnikateľov a ich nervozita.

Kým boli v bordovej fáze, mohli vnútri za určitých podmienok obslúžiť očkovaných. Testovaných či ľudí po prekonaní covidu smeli pohostiť na terase.

Stĺpce zľava doprava: zelená, oranžová, červená, bordová, čierna.

Je to iné ako v druhej vlne

Nové zatváranie

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Gastro a jedlo

Koronavírus

    Ekonomika, Slovensko

    Teraz najčítanejšie