Denník N

„Ste očkovaný?“ namiesto „Čo si dáte?“. Kým reštaurácie čakajú na uvoľnenie, žiadajú zmeny v pomoci

Ilustračné foto - TASR
Ilustračné foto – TASR
  • Aliancia slovenskej gastronómie posiela vláde memorandum. Tvrdí, že ak štát neprehodnotí pomoc gastru, 60 % prevádzok v biznise zatvorí, pretože tretia vlna je doteraz najhoršia.
  • Situácia v podnikoch je rôzna, ale štátna pomoc sa v posledných mesiacoch naozaj scvrkla a viacerí podnikatelia mohli vyčerpať rezervy z minulosti.
  • Podniky čakajú na uvoľnenie v čiernych okresoch aspoň pre očkovaných.

Trenčiansky penzión „Branecký“ má oproti množstvu iných podnikateľov v cestovnom ruchu jednu výhodu. Je v Trenčíne a ten zostáva v bordovej fáze aj v ére, keď sa väčšina Slovenska prepína na čiernu farbu covid automatu.

V preklade to znamená, že v Trenčíne môžu hotelieri naďalej za určitých podmienok ubytovávať aj očkovaných, testovaných alebo po prekonaní covidu. Podnikatelia v bordovej môžu klientov v režime OTP aj obsluhovať na reštauračných terasách, v interiéri už len očkovaných.

Od čiernej môžu reštaurácie vydávať jedlo len cez okienko alebo ho rozvážať. Hotelieri v čiernej zasa môžu ubytovať ľudí na dlhodobo či cestujúcich za prácou.

Manažérka penziónu Branecký Jana Bebjaková však hovorí, že bordová nie je takou výhodou, ako by sa mohlo zdať. Hostia

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Gastro a jedlo

Koronavírus

    Ekonomika, Slovensko

    Teraz najčítanejšie