Denník N

Iní športovci majú kaviarne, jeho firma má tržby 35 miliónov. Ako Hossa uspel v podnikaní

Foto N - Tomáš Benedikovič, grafika - N/Peter Kováč
Foto N – Tomáš Benedikovič, grafika – N/Peter Kováč

„Zamestnancom zdôrazňujeme, že treba veriť vede a dať sa očkovať. Očkovanie je na covid to najlepšie riešenie,“ povedal Hossa.

„Jeho hodnotové princípy sa neposunuli ani o milimeter,“ hovorí o Mariánovi Hossovi jeho blízky priateľ Richard Lintner.

Denník N oslovil štyroch bývalých Hossových spoluhráčov – okrem Lintnera aj Martina Cibáka, Ľubomíra Visňovského a Branka Radivojeviča. Všetci sa zhodli, že ide o obrovského profesionála s veľkou pokorou.

„Takisto si však vedel vystreliť z iných, bol tak trochu potmehúd,“ hovorí Cibák.

Hossa je všetkým známy ako špičkový hokejista, už menej sa však vie o jeho osobnosti a iných aktivitách vrátane charity a podnikania.

Súvisí to aj s tým, že Hossa obsiahlejšie rozhovory o svojom podnikaní dlho neposkytoval. Koncom leta urobil výnimku, pretože svoju najväčšiu firmu – popradské mraziarne – premenovával z Ho&Pe Family na Hossa Family.

Jeden z rozhovorov poskytol aj Denníku E. Na rozdiel od iných športovcov, s ktorými reportér ekonomickej redakcie Denníka N tiež robil rozhovory, pri žiadnych otázkach okolo podnikania neuhýbal. Priznal, že niektoré investície do akcií i nehnuteľností mu v Amerike aj nevyšli. Stále – aj v podnikaní, podobne ako v športe – má však viac úspechov ako pádov.

Dočítate sa aj:

  • ako sa Hossa správal v šatni;
  • čo Lintner považuje za jeho recept na úspech v podnikaní;
  • čo ďalej chystá s mraziarňami;
  • ako svojich zamestnancov vyzýva na očkovanie.

Pomáha toľkým ľuďom, až sa tomu nechce veriť 

Keď sme sa opýtali Richarda Lintnera, či by si nenašiel čas na pár otázok o Mariánovi Hossovi, promptne reagoval, že na Hossu si nájde čas vždy.

Lintner a Hossa majú blízky vzťah – obaja začínali svoju kariéru v Trenčíne a dlhé roky boli reprezentačnými spoluhráčmi. „Spomínam si na jednu príhodu, na ktorej sa dodnes smejeme,“ hovorí Lintner.

„Často si pripomíname časy, keď sme ako mladíci v Dukle posedávali na

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Hokej

Marián Hossa

Ekonomika, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie