Denník N

Rodina predala úspešnú firmu. Teraz dorába kvalitné vína s ľuďmi, ktorí by si inak našli prácu len ťažko

Majitelia vinárstva Tajna. Na rodinnej fotke zľava Milan Strieška s manželkou, Rastislav Demeš s manželkou a ich dcérou Anettou a napravo deti Demešovcov. Foto - rodinný archív
Majitelia vinárstva Tajna. Na rodinnej fotke zľava Milan Strieška s manželkou, Rastislav Demeš s manželkou a ich dcérou Anettou a napravo deti Demešovcov. Foto – rodinný archív
  • Vrábeľská rodina Strieškovcov pôvodne uspela v biznise s ochrannými pomôckami.
  • Svoj podnik Delux pred desiatimi rokmi predala.
  • Teraz úspešne podniká s vínom a vinárstvo Tajna ide rozširovať.
  • Pracujú pre ňu aj ľudia so zdravotným hendikepom, Rómovia a ľudia po výkone trestu.

Vrábeľská rodinná firma Delux sa pod vedením zakladateľa Milana Striešku a neskôr jeho zaťa Rastislava Demeša vypracovala na najväčšieho slovenského dodávateľa čistiacich prostriedkov a ochranných pomôcok pre priemyselné a stavebné podniky takpovediac od bagandží až po prilby.

Medzi ich zákazníkov patrili aj bratislavská automobilka Volkswagenu, košické oceliarne U. S. Steel, SPP či Slovenské elektrárne. Pred desiatimi rokmi však Strieškovci svoj podnik predali veľkému francúzskemu hráčovi z biznisu s ochrannými pomôckami Descours & Cabaud. A začali rozvíjať nový biznis s vínom.

Vinárstvo Tajna Foto – archív podniku

„Víno je už dlho našou záľubou a po tom, čo sme urobili obchod s Francúzmi, chceli sme časť kapitálu investovať práve do vlastného biznisu s vínom,“ hovorí Demeš, ktorý vinárstvo Tajna v dedine Tajná blízko Vrábeľ spoluvlastní so svojím svokrom a s manželkou Anettou.

S vínom sa Strieškovcom medzičasom

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Ekonomika

Teraz najčítanejšie