Denník N

Na lyžovačku v Taliansku si už musíte pribaliť poistenie. Aké sú podmienky v zahraničí a doma

Silvestrovská lyžovačka na Martinských holiach v roku 2015. Foto – TASR
Silvestrovská lyžovačka na Martinských holiach v roku 2015. Foto – TASR
  • Ak sa chystáte budúci rok na lyžovačku do Talianska, novou povinnosťou bude mať poistenie zodpovednosti za škody a zranenie. Inak zaplatíte pokutu.
  • Poistenie do hôr môže byť súčasťou cestovného poistenia do zahraničia. Doma sa pri nehodách z verejného zdravotného poistenia platí liečba, nie však zásah horskej služby.
  • Pripomíname, že piť alkohol na svahu môže byť drahšie, ako sa zdá. Poisťovne môžu v prípade škôd plnenie odmietnuť alebo ho aspoň krátiť.

Čo je nové: Ak sa budúci rok chystáte na lyžovačku do Talianska, musíte mať poistenie zodpovednosti za škody a zranenia spôsobené iným ľuďom. Inak vám hrozí pokuta 100 až 150 eur. Skontrolujte si preto, či cestovné poistenie, ktoré zvyknete uzatvárať, obsahuje aj toto krytie. Ak ste na cestovné poistenie zabúdali, radšej ho majte na mysli.

Podľa portálu Slovenskej akadémie poisťovníctva talianska vyhláška hovorí, že lyžiar potrebuje na svahoch platné poistenie občianskoprávnej zodpovednosti za škody alebo zranenie. Dodáva, že prevádzkovatelia lyžiarskych areálov s výnimkou bežkárskych musia sprístupniť pri kúpe lístka aj toto poistenie.

Takže, ak

Blahoželáme, máte dobrých priateľov!

Tento článok je normálne zamknutý, ale vy si ho môžete prečítať zadarmo vďaka tomu, že váš priateľ beata.lipsicova@... je predplatiteľom Denníka N a článok vám venoval. Stačí zadať váš e-mail, nebojte sa, nikdy ho nepredáme inej firme.

Alebo môžete .

Dnes na dennike.sk

Banky a poisťovne

Cestovný ruch

Ekonomika

Teraz najčítanejšie