Denník N

Sulík dáva najavo, že protimonopolný úrad patrí SaS, na vláde ho môže zastaviť len nesúhlas OĽaNO

Richard Sulík a Eduard Heger. Foto - TASR
Richard Sulík a Eduard Heger. Foto – TASR
  • Predseda SaS Richard Sulík trvá na tom, že Matúš Medvec je dobrý kandidát na predsedu Protimonopolného úradu SR, hoci jeho kandidatúru minulý týždeň vláda po kritike radšej stiahla. 
  • OĽaNO si necháva pre seba, či jeho ministri Sulíkovho nominanta na druhý raz podporia. V predvianočnom programe rokovania vlády odobrenie šéfa PMÚ zatiaľ chýba. V hre je teda možnosť, že to chce koalícia urobiť bez mediálnej pozornosti. 
  • Minister Sulík spochybnil hlavného kritika svojho postupu. Ten v súčasnosti pracuje v Transparency International a za minulej vlády ako šéf odboru kartelov vyšetroval aj Brhelove a Kaliňákove tendre či Ficove futbalové ihriská.

V utorok pred stredajším rokovaním vlády nie je jasné, či na nej minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) pretlačí svojho kandidáta na predsedu protimonopolného úradu (PMÚ) Matúša Medveca. Dnes už nikto nepochybuje o tom, že Medvec je Sulíkov nominant a že celé výberové konanie bolo iba divadlo.

Konkurz spochybnila mimovládna organizácia Transparency International, ktorej sa nepáči, že Medvec bol jediným kandidátom a na verejnom vypočutí nepôsobil presvedčivo. Koaličné strany OĽaNO a Za ľudí argumentom mimovládky uverili a hlasovanie o šéfovi PMÚ minulý týždeň zastavili.

„Povedal som pánovi ministrovi Sulíkovi, že za týchto okolností nie som ochotný zaňho hlasovať a OĽaNO ho nepodporí,“ povedal po zasadnutí vlády šéf strany a minister financií Igor Matovič.

Podozrivé ticho

Teraz sú však koaliční lídri podozrivo ticho

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Hegerova vláda

Richard Sulík

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie