Reštaurácie otvárajú zatiaľ opatrne, nielen pre dovolenky
- Vplyv na to, ktorá reštaurácia otvorila už v pondelok, má hlavne dopyt, ale aj dostatok personálu či technológie v podnikoch alebo napríklad to, do akej miery boli v poslednom čase využívané.
- Mnohé podniky ešte čakali na to, čo bude platiť od budúceho týždňa a zaujíma ich aj to, ako sa skončia debaty o kompenzáciách pre gastro.
V reštauráciách Dobré časy Starý Smokovec a Slowenská mali v pondelok otvorené, ale nielen preto, že od tretieho januára môžu v obmedzenom režime otvoriť všetky reštaurácie. Oba podniky sú totiž prepojené s miestnym hotelom, a tak mohli už od Vianoc obsluhovať aspoň hotelových hostí. Podmienky sú relatívne podobné.
Podmienky, podľa ktorých sú otvorené reštaurácie:
- môžu byť otvorené len pre očkovaných klientov alebo takých, ktorí v poslednom polroku prekonali covid.
- pri stole môžu sedieť najviac štyria ľudia, jedine, že by išlo o ľudí zo spoločnej domácnosti,
- medzi stolmi musia byť dvojmetrové odstupy a obsadenosť maximálne 50 percent zariadenia.
Spolumajiteľ spomínaných smokoveckých reštaurácií Daniel Jakubčák dúfa