Denník N

Mičovský ma kritizuje, no on spôsobil, že Kvietik a Bödör štátu nezaplatia odškodné, upozorňuje Vlčan

Ján Mičovský a Samuel Vlčan. Foto N - Tomáš Benedikovič
Ján Mičovský a Samuel Vlčan. Foto N – Tomáš Benedikovič

Aktuálne je minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan pod tlakom, lebo farma jeho štátneho tajomníka Milana Kyseľa dostala na svoje prasatá 22-násobne vyššiu dotáciu, než je ich trhová cena. Kyseľ napokon z postu aj odstupuje, no opozičný Hlas žiada aj trestnoprávne prešetrenie celej kauzy.

Vlčan v rozhovore obhajuje postup pri dotácii chovateľov prasiat, ale vyjadruje sa aj k problematickým nomináciám na jemu podriadených štátnych Lesoch SR a ku kritike od svojho predchodcu z OĽaNO Jána Mičovského. Ten spolu s jemu blízkymi farmármi kritizuje Vlčana za to, že údajne na rezorte oslabuje a nie posilňuje boj s korupciou.

Kauza dotovania farmy rodiny vášho štátneho tajomníka Milana Kyseľa sa končí jeho odstúpením. Vy však naďalej tvrdíte, že dotovanie jeho rodinnej farmy bolo v poriadku. Napriek tomu, že na každé jedno zo svojich šiestich prasiat získala dotáciu 4 500 eur, hoci cena jedného jatočného prasaťa pri predaji na bitúnok je sotva 200 eur. Zdá sa vám to primerané? A nemali by ste za to niesť politickú zodpovednosť aj vy a odstúpiť tiež?

Vzorec výpočtu na túto mimoriadnu pomoc chovateľom ošípaných v čase šíriaceho sa afrického moru ošípaných sme pripravovali tak, aby nediskriminoval malých chovateľov. Práve na základe počtov chovaných ošípaných bola totiž

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Agro

Ján Mičovský

Kauza Dobytkár

Samuel Vlčan

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie