Denník N

Reštaurácie už otvorili, no jahňaciu kotletu či kanadskú sviečkovú v nich môžete hľadať márne

Ilustračné foto - TASR
Ilustračné foto – TASR
  • Postupne, ale predsa otvorila väčšina reštaurácií. Ich majitelia sú nervózni z toho, aby sa opäť narýchlo nezatváralo.
  • Aby minimalizovali straty, niektorí priebežne upravili sortiment. Do toho prišiel ďalší prísľub, že lockdown v krátkom čase nebude.
  • Ďalšie týždne rozhodnú, kto pandémiu ustojí definitívne.

Aj keď môžu byť reštaurácie otvorené už od 3. januára 2022, mnohé otvorili až tento týždeň. Príkladom sú cukrárne vo vlastníctve Eriky Nogovej – všetky tri otvorili tento pondelok.

Dôvodov je niekoľko: prevádzky nie sú v turistických centrách, ktoré by cez sviatky očakávali dopyt a ten býva aj bez pandémie tradične po sviatkoch slabší.

V menších mestách, ako sú Žarnovica či Nová Baňa, kde má Nogová dve zo svojich cukrární, zohráva úlohu aj to, že ľudia majú napečené dlhšie po Vianociach. Navyše sa miestni viac obávajú infekcie ako vo väčších mestách, odpozorovala Nogová.

V trochu väčších mestách, ako sú Levice, kde má Nogová tretiu cukráreň, podľa nej môže hrať úlohu aj iný trend známejší skôr z veľkých krajských miest – ľudia častejšie v novom roku začínajú s diétami.

A napokon je tu tretia vec

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Gastro a jedlo

Koronavírus

    Ekonomika

    Teraz najčítanejšie