Denník N

Kto je šéf štátnych lesov, pre ktorého odišiel z OĽaNO Mičovský. Tají svoje pozadie, kopí prešľapy, no hnutie mu verí

Generálny riaditeľ Lesov SR Tibor Kőszeghy. Foto N - Tomáš Benedikovič
Generálny riaditeľ Lesov SR Tibor Kőszeghy. Foto N – Tomáš Benedikovič
  • Lesy SR medzi sviatkami podpísali dlhodobé dodávky dubového dreva firme, ktorá je dlžníkom štátu.
  • Bývalý minister, lesník Ján Mičovský sa definitívne rozhodol opustiť poslanecký klub OĽaNO po tom, čo jeho strana neodvolala z postu ich generálneho riaditeľa Tibora Kőszeghyho. 
  • Mičovský mu vyčíta aj zlé personálne nominácie šéfov regionálnych lesných závodov a bezodplatné poľovačky.
  • Kőszeghy ani jeho terajší nadriadený minister Samuel Vlčan doteraz nepovedali, kto z OĽaNO ho vlastne odporučil na tento post.

Exminister pôdohospodárstva Ján Mičovský opúšťa parlamentný klub OĽaNO, v ktorom pôsobil od roku 2012, po tom, čo už dlhšie tvrdil, že personálne výmeny jeho nástupcu Samuela Vlčana nesmerujú k očisteniu pôdohospodárstva od korupcie.

Posledným, rozhodujúcim impulzom na jeho odchod však je to, že premiér Eduard Heger do konca vlaňajška neodvolal terajšieho generálneho riaditeľa štátnych Lesov SR Tibora Kőszeghyho, i keď to podľa Mičovského pôvodne sľúbil.

Kőszeghy bol až do jeho letného nástupu na čelo podniku, spravujúceho polovicu lesov v krajine, pre širšiu verejnosť úplne neznámy. Prekvapila aj jeho samotná nominácia. Dovtedy pracoval pre firmy z oblasti retailu a personálnych služieb a v rokoch 2016 až 2019 bol manažér odboru liečby v cudzine vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni.

Minister Vlčan je s ním síce spokojný a chváli ho aj za zlepšené finančné výsledky podniku, no okolo Kőszeghyho sa postupne kopia problémy.

Novým prešľapom je napríklad to, že

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Agro

Lesy SR

Samuel Vlčan

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie