Denník N

OĽaNO už hľadá namiesto Vlčana iného ministra. Oficiálne to hnutie ani premiér nekomentujú

Samuel Vlčan. Foto - TASR
Samuel Vlčan. Foto – TASR
  • Po nahromadení viacerých káuz okolo ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana jeho odchod z funkcie žiada opozičný Hlas aj bývalý minister pôdohospodárstva Zsolt Simon.
  • OĽaNO, hnutie, ktoré Vlčana nominovalo, jeho možný odchod komentovať nechce, no viacerí jemu blízki ľudia Denníku E potvrdili, že ministra drží v kresle iba to, že nikoho vhodného zatiaľ nenašli.
  • Vlčana si predvolali aj na parlamentný výbor pre pôdohospodárstvo.

Okolo ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana sa v posledných týždňoch kopia kauzy. Kontroverzný podnikateľ Miroslav Bödör, ktorého syn Norbert je obvinený v korupčnej kauze Dobytkár, ho na uniknutých policajných nahrávkach označuje ako svojho dobrého známeho Sama.

Vlčanov štátny tajomník Milan Kyseľ i šéf štátnych Lesov SR Tibor Kőszeghy už odišli zo svojich postov na vlastnú žiadosť. Prvý po tom, čo farma jeho rodiny získala premrštené dotácie na prasatá. A druhý po tom, čo lovil zver, ktorej odlov sa mohol predať, a do vysokej funkcie pretláčal aj človeka spojeného s minulou vládou Smeru a SNS.

Bývalý bankár Vlčan sa bráni, že s Bödörom sa bližšie nepozná, že všetky ostatné kauzy sú iba výmyslami a v skutočnosti je u neho v rezorte všetko v poriadku.

Jeho odchod z funkcie zatiaľ žiada iba opozičný Hlas a bývalý minister pôdohospodárstva z čias vlád maďarských strán Zsolt Simon.

Zdanlivo pokojná koalícia

V skutočnosti sa však na m

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Agro

Hegerova vláda

OĽaNO

Samuel Vlčan

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie