Denník N

Bytová premiéra najväčšieho domáceho developera HB Reavis. Na Nivách postavíme 800 bytov – hovorí jeho manažér

Riaditeľ HB Reavis pre rezidenčný development Roman Karabelli. Foto N - Tomáš Benedikovič
Riaditeľ HB Reavis pre rezidenčný development Roman Karabelli. Foto N – Tomáš Benedikovič

Najväčšia domáca developerská skupina HB Reavis po vyše štvrťstoročí špecializácie na kancelárske a obchodné centrá ide aj do prvých projektov na výstavbu bytov, a to konkrétne pri bratislavskej zóne Nové nivy. Nedávno tam postavila novú autobusovú stanicu s obchodným centrom a už tam vybudovala aj dva kancelárske komplexy Twin City a Nivy Tower.

Denník E hovorí nielen o prvých bytových projektoch HB Reavis, ale aj budúcich cenách bytov a prínosoch novej stavebnej legislatívy so šéfom bytovej výstavby skupiny Romanom Karabellim.

Idete stavať prvé bytové komplexy. V akej miere je za tým to, že pandémia koronavírusu a ňou vyvolané rozšírenie home office zredukovala trh kancelárskych priestorov?

HB Reavis prehodnocoval rezidenčný segment periodicky. Predtým nám dával väčší zmysel horizontálny rast v kancelárskom segmente do zahraničia. Uspeli sme v ňom aj na vyspelých trhoch. Napríklad aj v Londýne. Vtedy bola zvolená taká stratégia. Pandémia, samozrejme, zmenila chodenie do práce. Ale teraz vidíme návrat pracovníkov do kancelárií. Prvotný stimul na rozbeh bytov pre nás boli

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Rozhovory

Ekonomika

Teraz najčítanejšie